Na fotce je to krásné, ale na stromek bych to nikdy nedala. Holt jsem zvyklá na moderní stromečky, my ladíme do zlata (lesklé koule a řetězy) a barevné máme jen elektrické svíčky. Strom pak vypadá majestátně (ve dne zlatý, v noci se barvičky od zlata odráží). Tyhle háčkované ozdoby bych rozvěsila po okně nebo po bytě, ale rozumím tomu, že se to někomu líbí - už i ve výběru stromu se lidi liší (mně se vůbec nelíbí borovičky, smrky jsou většinou "košťatovité", u mne vede jedině jedlička, zatímco tu někteří považují za ošklivou a volí borovici, na kterou navěsí lamely...).
Ale ta metoda výroby koulí mi připomněla výrobu chrastítek pro děti - vezme se žárovka, popatlá se lepidlem na tapety, polepí barevnými útržky papíru, nechá zaschnout. Opakovat aspoň třikrát, aby se vytvořila silná vrstva barevného papíru. Jak to doschne, žárovka se uvnitř rozmlátí a pak krásně chrastí. Když je papír silný (tzn. aspoň ty tři vrstvy), nemá šanci ho nikdy proříznout, díky tomu lepidlu. Dobrý způsob, jak zužitkovat evropskou unií "zakázané" žárovky

)