Ženy Online.cz - Magazín pro ženy
Právě je 20. květen 2012 20:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ozdoby na vánoční stromeček
PříspěvekNapsal: 13. leden 2010 23:37 

Dobrý večer holky,

teď jsem u známé viděla jednoduše vypadající, překrásné háčkované ozdůbky vlastní výroby, říkala mi, že to háčkuje a pak škrobí, aby to drželo tvar, byli fakt nádherný, měla dokonce i koule, ale ty netuším, jak naškrobila tak, aby tak zatuhli, když z toho má vzniknout pravidelný tvar, nevíte některá z Vás? Až ji potkám, musím z ní vyloudit ať mi řekne jak na to a napíšu vám to sem.

Bobina

Profil Poslat e-mail  

Předmět příspěvku: Re: Ozdoby na vánoční stromeček
PříspěvekNapsal: 14. leden 2010 13:34 

Ahoj, moje babička tyto ozdoby velmi ráda vyrábí. Ty koule dělá tak, že do nich nefoukne balonek, poté to naškrobí a nechá ztvrdnout. Až to zatuhne, tak balonek propíchne a vytáhne dírkou ven. A zvonečky si navléká na hrdlo od láhve. Pak ještě dělá andělíčky, šištičky, obyčejné vločky, rybičky a před pár lety dělala i košíčky. Vypadá to opravdu moc hezky. Tady Vám přidám nějaké obrázky přímo jejích výtvorů. ;)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 12:52 

Na fotce je to krásné, ale na stromek bych to nikdy nedala. Holt jsem zvyklá na moderní stromečky, my ladíme do zlata (lesklé koule a řetězy) a barevné máme jen elektrické svíčky. Strom pak vypadá majestátně (ve dne zlatý, v noci se barvičky od zlata odráží). Tyhle háčkované ozdoby bych rozvěsila po okně nebo po bytě, ale rozumím tomu, že se to někomu líbí - už i ve výběru stromu se lidi liší (mně se vůbec nelíbí borovičky, smrky jsou většinou "košťatovité", u mne vede jedině jedlička, zatímco tu někteří považují za ošklivou a volí borovici, na kterou navěsí lamely...).

Ale ta metoda výroby koulí mi připomněla výrobu chrastítek pro děti - vezme se žárovka, popatlá se lepidlem na tapety, polepí barevnými útržky papíru, nechá zaschnout. Opakovat aspoň třikrát, aby se vytvořila silná vrstva barevného papíru. Jak to doschne, žárovka se uvnitř rozmlátí a pak krásně chrastí. Když je papír silný (tzn. aspoň ty tři vrstvy), nemá šanci ho nikdy proříznout, díky tomu lepidlu. Dobrý způsob, jak zužitkovat evropskou unií "zakázané" žárovky :))

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 13:05 

Chápu, že to někdo nerad,

ale na druhou stranu se mi to moc líbí, známá zase dělá stromeček čistě slaměný, prostě každý má rád to svoje, proti gustu, žádný dišputát :lol:

Janča

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 13:20 

Když je slaměnej opravdu stylový, pak jsou strašně hezký. Mně se nelíbí patlaniny, kdy se na stromek navěsí všechno možné (od koulí přes pleteniny až po čokoládové figurky) a každej pes jiná ves. Ale zas seberte dětem tu radost "krást ze stromečku" :lol:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 13:20 

Kdyby jenom dětem.... aspoň teda já sama za sebe můžu přiznat, že "kradu" taky :-D

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 13:31 

A pak že dítětem člověk nemůže být až do důchodu :lol: Ono se o mužích povídá, že přecházejí z puberty rovnou do senility :lol:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 14:12 

Každému je tolik, na kolik se cítí, tím se snažím řídit a snažím se cítit na co nejméně, kdepak, já se utápět v rádoby strašlivých představách, že už sem stará, nehodlám...

Vzpomínat na mládí a na dětství ano, ale ne s pocitem, že teď je to hrozné :)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 16:57 

Však život prý začíná po čtyřicítce. Mamka mi to potvrdila slovy "Z domu jste vyletěli, nemusím vařit, prát ani žehlit pro celou rodinu, mám čas na kafíčka a kadeřnice, kariéru hotovou a čeká mě jen užívání" :lol:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 17:27 

I tak se to dá určitě vzít.. chichichi.. a to někdo děla vědu třeba už z 25ti let, jak by se měl dobře, být mu 15 apodobně, přitom dalších XX let má před sebou a může se zařídit dle jeho libosti...

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Dovolená Chorvatsko - CK Redok

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina