Dovolená Chorvatsko - CK Redok
Právě je 20. květen 2012 20:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Dovolená Chorvatsko - CK Redok
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kam na výlet?
PříspěvekNapsal: 12. leden 2010 17:55 

Dříve jsme jezdili s manželem a dětmi po památkách a přírodě, ale pomalu a jistě dochází nápady, poradila by mi některá z Vás kam se vydat na denní, nebo víkendový výlet s rodinou za přijatelné peníze? Jak jsem psala, už jsme byli všude možně a proto se mi každý nápad bude strašně hodit, překvapila bych tím rodinu a udělala bych jim radost.

Děkuji Jana

Profil Poslat e-mail  

Ženy Online.cz - Magazín pro ženy
 Předmět příspěvku: Re: Kam na výlet?
PříspěvekNapsal: 13. leden 2010 23:34 

Ahoj Jani,
podle toho jak píšeš, tak už jste něco projezdili, ale zkoušeli jste třeba Litomyšl? Bydlím kousek odtamtud a mají tam krásný zámek se zahradami.
Další krásný zámek je v Kroměříži, nejdřív jsem se na tu 60 metrů vysokou věž bála, ale nakonec jsem byla ráda, že mě tam přítel dostal, protože z ní byl překrásný výhled, mají tam upravené obrovské zahrady a dokonce i malou zámeckou zoo s pár zvířaty.

To jen takhle k zámkům, možná bych v paměti našla i jiná místa jiného charakteru, ale to mi tedy když tak napiš, co máš ráda za výlety - do jakých míst, ať nepíšu o zámkách, když bys tam nakonec třeba nerada jela :)

Bobina

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 12:44 

Třeba bys Jani mohla vyzkoušet i nějakou ZOO. Doporučuji ZOO Zlín, zvířata tam mají dobře rozdělená podle kontinentů, kde se nejčastěji nacházejí. A je tam také nádherný pavilon Yucatán, kde můžete vidět tropické rostliny (banánovníky,...) a různé zajímavé ptáky a opice. Ale záleží na tom odkud jsi, přece jen Zlín je například od Mostu trochu z ruky. :D
Moc pěkná ZOO je taky v Olomouci.

Jinak bych ale také mohla doporučit procházku v Adršpachu. Mají tam moc hezky udělané stezky a cestičky mezi skalami.

Ale záleží na Tobě, co si vybereš. ;)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 12:51 

Ahoj Hanko,

v Olomouci v ZOO jsme už byli, ale Zlín zní zajímavě, nevíš jak to tam je s cenama?

Adršpach taky nezní špatně, ale oba výlety vidím až na jaro, teď je venku poněkud zima :-)

Když budeš mít chvilku povykládej ty ceny jídla, pití, vstup a já nevím co tě ještě napadne okolo toho Zlína..

Díky

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 12:59 

Cena za vstup pro dospělého je kolem 100Kč, ale jinak si ty ceny přesně již nepamatuji. Byly to normální ceny jako všude v ZOO, ale my jsme tam toho moc nekupovali, protože jsme byli v hlavní sezóně a všude se stály hrozné fronty. Tak jsme kupovali jen nějaké nanuky.

Co mě akorát moc nenadchlo bylo parkování. Parkoviště bylo placené a ještě k tomu to byla jen uježděná louka. Navíc pak už bylo i plné, ale my jsme naštěstí přijeli včas.

Mají tam ale moc krásný výběh pro slony a co mě především uchvátilo byla ta tropická hala. ;)

Pro více informací jsem ale našla jejich webové stránky. Mrkni: http://www.zoolesna.cz/cz/navsteva-v-zoo/

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 13:10 

Zoo zlín můžu jen doporučit - fakt pěkná podívaná v Yucatanu a ostatních výbězích, na to, že je to "jen" Zlínská Zoo a není to žádná Praha apod. fakt úžasná - teď v létě jsem tam byla a stavěli další nové výběhy a měli zrovna nový přírůstky do rodiny - myslím že 2 rozkošný tygříky - zatím jsme je tam mohli v té době vidět jen na televizi, která zabírala vnitřek, protože byli ještě moc malinkatí...

Sloní výběh taky krásnej, tulení taky, kdybyste viděli to představení, jak jsou naučení na všelijaký čísla, no fakt paráda.

Ze zajímavých zvířat ještě můžu zmínit tučňáky, kterých tam bylo taky požehnaně.

Jak říká Hanka s parkovištěm - to bych si hlavu nelámala, ploch na stání tam je dost, jen když přijedete později, musíte stát trošku dál od vstupu..

No prostě doporučuji, byli jsme všichni nadšení...

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 13:27 

Ano, Bobina má pravdu, tuleni uměli dělat spousta hezkých věcí. Navíc u každého výběhu je napsané v kolik se dané zvíře krmí, abyste mohli shlédnout případně i tuto podívanou.

Přikládám tu několik fotografií:

Obrázek
Banánovník v Yucatánu

Obrázek
Velice zajímavý ptáček :D Taktéž hala Yucatan

Obrázek
Tuleni

Obrázek
Volný výběh s ovcemi a kozami. Také se dalo procházet mezi klokany a i v kleci se supem!

Obrázek
Sloní výběh - venek ;)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 13:34 

Ahoj holky moje,

Tak jsem se tu pár dní neukázala, ale jak tak na to koukám, nenudíte se tady a to je dobře.

Ve Zlíně jsem nebyla, ale vypadá to pěkně, v dost zoologickejch jsou ještě pořád výběhy z velké části z betonu (třeba Brno minimálně do nedávna - teď už na tom prý taky dělají a opravují co jim síly stačí...) a to se mi moc nelíbí, tady to vypadá, že na tom zapracovali..

Asi se tam zajedeme také podívat, vypadá to, že to stojí za to.

PS: v Adršpachu je krásně, tam jsem pro změnu byla několikrát....

Lenuška

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 13:37 

V Adršpachu už jsem byla před několika lety a bohužel žádné fotky nemám. Ale holky, zatím jsme Janče neporadili žádný tip na zimu! Všechno je spíš na léto nebo jaro. :( V zimě hold jedině na sjezdovku a nebo někam do přírody na běžky.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 31. leden 2010 13:39 

Jak jsem tak četla další příspěvky, tak jsem si to zrovna taky říkala, že je vše spíš až bude teplíčko a ne to bílo všude venku...

Ale i tak děkuji, třeba na něco společně příjdeme...

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Ženy Online.cz - Magazín pro ženy

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina