Seriál Těhotenství týden po týdnu
Právě je 22. květen 2012 17:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hormonální antikoncepce, kdo má pravdu?
PříspěvekNapsal: 12. leden 2010 17:41 

Ahoj ženy a děvčata, ráda bych se zeptala na zkušenosti ohledně hormonálních pilulek?

Každý říká něco jiného, někdo že je všechno OK, někdo že je riziko malé například oproti několikanásobným možným potratům, jiný zase, že je to s velkou pravděpodobností na trombózu, nebo ještě něco horšího a já nevím, čemu věřit, antikoncepci jsem zatím nikdy nebrala, ale já i můj manžel bysme rádi zkusili zase po delší době sex bez kondomu, ale další děťátko už prostě nechceme.

Můžete prosím pomoci? Jsem z těch několika desítek názorů zmatená a nevím co si o tom myslet...

Díky Jana

Profil Poslat e-mail  

Předmět příspěvku: Re: Hormonální antikoncepce, kdo má pravdu?
PříspěvekNapsal: 12. leden 2010 18:36 

Jani, já už beru antikoncepci hodně dlouho, no a žiju. Mám dvě zdravé děti a nepozoruju žádné potíže. S kondomem nás to nikdy nebavilo, takže úplně chápu že se ho chcete zbavit. Těch antikoncepcí je dnes spousta druhů, podle mě když se poradíš se svým doktorem tak nemůžš udělat chybu. A jestli už další miminko nechcete tak nějakou ochranu určitě používejte.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 13. leden 2010 23:44 

Ahoj,

Taky jsem o všelijakých škodlivých účincích slyšela, ale naštěstí se mi zatím nic z těch věcí nestalo, ale četla jsem někde, že je dobré předtím než si necháš antikoncepci napsat, jít na krevní testy - já na ně také dodatečně šla. To aby ses ujistila, že máš v pořádku krev. Nevím co jiného bych poradila, snad jen se možná zeptat více doktorů na názor, abys neslyšela jen ten názor toho jednoho člověka a mohla se rozhodnout dobrovolně, bez zkreslených informací, to já totiž úplně nesnáším.

Bobina

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 22. leden 2010 19:15 

Ahoj,
osobně beru antikoncepci několik let a žádné problémy nenastaly. Doktor tě nejdřív pošle na krevní testy, bez toho ti recept nenapíše. Druhů je několik a osobně mám nejlepší zkušenost spíš s těmi dražšími, ty levnější mají většinou opravdu vedlejší účinky. Ale nejsou nijak závažné.
Doktor ti určitě poradí. ;)
D.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 01:07 

Ahoj,

hormonální antikoncepce má mnoho výhod. Za svůj život jsem začala brát pilulky celkem třikrát a nyní je aktivně beru. Výhod je celá řada: výrazně snižují riziko rakoviny děložního čípku, upravují cyklus (to byl důvod mého prvního braní pilulek), při svědomitém užívání zabraňují takřka stoprocentně početí a regulují hladinu hormonů, které mají na svědomí nejen množství menstruační krve, ale i výrazně snižují bolest při menstruaci. Patřím mezi to procento žen, které bez pilulek vždycky trpí - dva dny v měsíci jsem byla odkázaná na lůžko a horkou vanu. To byl důvod pro druhé započetí braní pilulek...

Pak jsem četla cosi o škodlivosti HA. Ale jsou to nesmysly. Je možná pravdou, že moč vylučovaná ženou beroucí HA škodí životnímu prostředí (příkladem mohou být neplodné ryby, ale to je odbočení od diskuze, když tak můžeme založit nové téma a tam vysvětlím), ale samotnému tělu jedině prospívá. Potřetí jsem začala brát HA při výskytu cysty. Měla jsem bolestivou nejen menstruaci, ale bolest v podbřišku mě týrala i během měsíce, při sexu dvojnásob. Gynekoložka rozkázala jasně: HA. Dva měsíce jsem nepozorovala změny. Teď je to třičtvrtě roku a výsledky jsou neuvěřitelné. Cysta je pryč (mimochodem, akné taky - souvisí s úpravou hormonů - hladiny jsou nižší a moje citlivá kůže jimi není týrána), bolesti všeho druhu taky. Právě teď jsem v "pauze" a nevzala jsem jediný prášek. Poprvé v životě ani náznak bolesti...

Přitom návrat "do normálu" je snadný, početí je možný v podstatě ihned po vysazení.

Snad to pomůže při rozhodování ;-)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 08:38 

Ahoj,

určitě nové vlákno založ a povykládej, ráda si to všechno přečtu, o tom početí ihned po vysazení jsem četla, že to ne vždy může být praveda, že prý někomu trvá docela dlouho, než se mu vrátí normální cyklus, ale to asi záleží "kus od kusu"...

Hanuš

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 12:21 

Ono početí je možné i během braní antikoncepce, pokud ji bereš nepravidelně, nicméně závisí to taky dost na zdatnosti partnerových spermií a případné neplodnosti, takže ona se pravda hledá v téhle oblasti dost složitě ;) Páry, které vysadí HA a snaží se o miminko, možná zbytečně přikládají vinu "dobíhajícím" účinkům HA, ale chyba je v partnerovi. A je to čím dál častější jev, bohužel...

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 13:18 

Je pravda, že vše má asi více souvislostí, než jen jeden důvod, za který se všechno schovává, to je asi fakt nespravedlivé...

Na webu je spousta takoýchto diskuzí, které k ničemu nevedou, protože se tam pořád jen hádají a kdoví co ještě, jsem ráda, že tu můžeme v klidu povídat...

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 13:34 

Hlavně na takových diskuzích se setkávají demagogové, co nestojí o konstruktivní diskuzi, ale o hádku, mají snahu jen ostatním vnutit svůj názor a nepřijímají ty cizí. Taky se mi tady proto líbí víc, že se diskutuje ve veselém duchu a s inteligentními lidmi. ;)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 15. únor 2010 17:25 

To máte holky pravdu,

jinde potkáte blázny, kteří jen vykřikují natož aby v klidu duše diskutovali... Nevím co je k tomu vede..

Janča

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Ženy Online.cz - Magazín pro ženy

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina